Fetele lui Godard agită traficul pe centură

Acesta este clipul și mie mi se pare inspirat. Transmite subtil mai multe mesaje, iar naturalețea jocului îi dă farmec, umor, asigură succesul. Mie mi-a plăcut tare mult, mai mult decît clipul aceluiași Radu Muntean de anul trecut de la TIFF cu Piersic cel Mare și Piersic cel Mic care se duelează. Acela părea forțat, prețios și cabotin, fără nerv.

Fetele vorbesc despre Godard mai familiar decît ar vorbi despre Botezatu, spulberă două mituri dintr-o dată, rup tiparele. Contrastul dintre imaginea consolidată despre fetele de pe centură și conversația lor face tot chichirezul clipului. În plus, îl coboară pe Godard la nivelul comun, și asta e o demitizare subtilă, care poate fi și o provocare, servind interesele festivalului.

Încă o dată, inspirat.

PS: Firește, este doar impresia mea, bazată pe un sictir accentuat față de scorțoșenie și elitism golit de conținut. Consider că în artă, în film, în presă și ca și în publicitate, după complexitățile alambicate ale post-modernismului, un secret al succesului poate fi ca extraordinarul să rezulte, simplu, din banal.

Anunțuri

Un gând despre “Fetele lui Godard agită traficul pe centură

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s