Generația așteptată la biserică. A sosit Ponta și s-a așezat pe scaun, poporul dincolo de gard

Duminică a fost mare slujbă la Mănăstirea Lainici. S-a sfințit o biserică nouă și a fost canonizat un fost stareț. Peste 5000 de oameni au îngenuncheat pe caldarîmul din fața mănăstirii și s-au rugat pentru nevoile lor. În vremuri grele oamenii caută o speranță la ușile bisericilor.

În fotografiile de la eveniment, însă, se vede cum în fața tuturor, apărați de garduri și jandarmi, singurii așezați pe scaune și avînd aer să respire, despărțiți de mulțime, stau politicienii.

În fruntea lotului, baronește, stă chiar Victor Ponta cu soția, apoi tînărul Mugurel Surupăceanu, nevasta lui și încă vreo doi-trei din gașcă. Fără rușine, acest Che Guevara al stîngii românești stă pe scaun la adăpost, separat de „prostimea” pe care cică o reprezintă, ascultînd ca prin vis o slujbă cu care nu are de-a face nici cît cu bona filipineză.

Nu e primul și nici singurul politician care soarbe privilegiat fumul din cădelnița mitropoliților, dar apucăturile lui arogante dezamăgesc mai tare, Victor Ponta ar trebui să fie mai educat, mai cizelat și mai modern în ceea ce privește comportamentul public. Dacă ateul Iliescu, obișnuit de la ședințele PCR să stea la prezidiu, s-ar fi așezat în scaun în fața mulțimii, poate că n-ar fi fost atît de enervant. Dar lui Ponta îi stă rău.

Cît privește Biserica, ea are un comportament deplorabil în raport cu politicienii și asta din pricina banilor. Deși lasă să se înțeleagă că și în cazul ei scopul (construirea de noi biserici) ar scuza mijloacele (sluj la politicieni), uită că nu are voie să se înfrățească cu Diavolul nici măcar pentru a trece puntea! Cu atît mai puțin să-l ia în brațe.

Dar, pas cu pas, Biserica își poate pierde dragostea oamenilor și cred că acum se hrănește cu iluzii statistice. Numărul mare de participanți la slujbe sau răspunsurile încurajatoare din sondaje se bazează pe o mare confuzie. Nu în această Biserică, ci în Dumnezeu au oamenii încredere și nu se duc la slujbe ca să vadă ceafa lui Ponta, ci ca să se roage Altcuiva.

Foto: cancan.ro

Anunțuri

2 gânduri despre “Generația așteptată la biserică. A sosit Ponta și s-a așezat pe scaun, poporul dincolo de gard

  1. In aceeasi zi, pe alt meridian, la Roma, Biserica Catolica il beatifica pe Papa Ioan Paul II, personalitate si personaj providential, nu doar pentru lumea crestina, si pentru intreaga omenire… Cat de mult a reusit acest om sa schimbe cursul istoriei, poate prea putini isi dau seama… Prea putina lume stie ca el, Papa Ioan Paul II a tinut sa porneasca proecesul de canonizare a episcopilor romani greco-catolici, morti in in inchisorile comuniste sau izolati intr-o chilie a unei manastiri ortodoxe, departe de lume (vezi Cardinalul Iuliu Hossu). Comportamentul Bisericii Ortodoxe si a clasei politice, din pacate, pe zi ce trece, devoaleaza stare de ingratitudine fata de popor, dar si de adanva criza morala la cei care ar trebui sa fie „primii care se pun in slujba celor multi”! Omnia Ad Majorem Dei Gloriam!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s