La maraton vine un etiopian. Oriunde s-ar organiza el

Duminică, în 10 aprilie 2011, a avut loc prima ediţie a Maratonului Intenaţional Cluj-Napoca. Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Runners Club şi Federaţia Română de Atletism, împreună cu autorităţile locale şi o serie de parteneri privaţi.

Conceptul evenimentului porneşte de la ideea de a reuni într-o competiţie deschisă atât alergători profesionişti, cât şi amatori din ţară şi străinătate, într-un proiect comun ce îşi propune să promoveze în rândul publicului local un mod de viaţă sănătos şi activ prin practicarea alergării. Traseul a avut 42,197 km.

Locul întîi a fost cîștigat de etiopianul Ashenafi Erkolo, în valoare de 3000 de lei iar locul 2, 2.500 lei a fost cîștigat de moldoveanul Sergiu Gaidu și locul 3 – 2.000 lei.

La cele 4 probe s-au înscris sportivi din peste 10 ţări; Ungaria, Moldova, Ucraina, Italia, Polonia, Finlanda, Suedia, Belgia, Olanda şi Franţa, dar și un japonez, iar din ţară cei mai mulţi înscrişi sunt din Cluj-Napoca, Bucureşti, Constanţa, Tg. Mures, Sibiu şi Baia-Mare.

Interesant este faptul că etiopianul Ashenafi Erkolo este un maratonist de profesie, oriunde se organizează un maraton, impresarul său îl înscrie, el fuge și cîștigă. Din asta trăiesc. Erkolo s-a înscris în maraton din partea Ungariei pentru că acolo se antrenează. Aleargă la toate concursurile de acest fel și le cîștigă. A cîștigat maratonul din Bratislava unde a primit 1500 de euro, iar duminica viitoare va alerga în Croația.

Acest tip de competiții populare au ceva aparte, îi face pe oameni să se cunoască, parcurgînd țările cu picioarele, ei realizează o hartă anume, una personală. Alergatul pe străzi nu costă mare lucru, iar sportul e acest tip, oarecum amatoristic păstrează ceva mai mult din spiritul sportiv de altădată.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s