Captură impresionantă a poliției locale Cluj: a fost confiscat un sac de urzici

Poliția locală a făcut un raid prin piețele Clujului. În urma verificărilor serioase, au fost descoperiți cîțiva infractori care cărau un sac cu urzici și unul cu haine vechi.

Pentru că nu aveau acte de proveniență și comercializare pentru urzici (cum să fii comerciant oficial de urzici?), oamenii au fost amendați cu 1500 de lei, iar urzicile le-au fost confiscate. Ba mai mult, polițiștii comunitari au depistat și alte persoane care aveau un braț de narcise, iar o bătrînă avea 85 de ouă de vînzare. În mod dubios.

Prin urmare, întreaga captură, urzicile, narcisele, hainele și ouăle ba chiar și ceva lapte, au fost confiscate și apoi distruse, se arată în comunicatul Primăriei.

Povestea ajunge la noi după 24 de ore. Timp în care polițiștii au întocmit actele, au numărat narcisele, ouăle, au cîntărit urzicile, dar, mai ales, au fost nevoiți să scrie procesul verbal. Apoi acțiunea a fost raportată șefului ierarhic, acesta primarului și apoi a ajuns la biroul de presă unde lucrează un lot serios de foști gazetari. Cu toții au considerat că este un fapt important din activitatea poliției locale și nu trebuie neglijat.

Azi am citit comunicatul Primăriei de două ori și tot nu pot să cred că e în stare de așa ceva. Ba mai mult, se și laudă cu asta. Știm că nivelul de inteligență din polițiile locale este destul de redus, dar inspectorii respectivi sînt angajați ai Primăriei, au un șef și peste el, un primar, profesor universitar. Oare ce discută primarul Apostu la ședințe cu subordonații, cum este coordonată acestă poliție locală și de ce îi plătim din bani publici? Ca să confiște urzicile culese de niște amărîți?

Măcar dacă le dădeau la un orfelinat sau la un azil de bătrîni, dar să te lauzi presei că ai curățat orașul de infractori și le-ai distrus un sac de urzici și un coș cu ouă cînd ai zeci de mii de săraci în orașul tău, înseamnă că-ți lipsește și bunul simț, nu numai inteligența.

În același timp, un polițist comunitar, stînd azi pe bancă în parc cu un pahar de cafea de la tonomat în mînă, la o șuetă cu un homless, îi povestea cum a intrat o mașină în catedrala Sfîntul Mihail din centrul orașului și nu a văzut-o nimeni. (În Catedrala Sfîntul Mihail, ați văzut bine ce-am scris!) Șoferul a fugit și nu l-au mai găsit, deși totul s-a întîmplat la ora 10 dimineața. O mașină înmatriculată în Ungaria a intrat în plină zi, în plină biserică și asta a fost! O întîmplare, băi frate, de-a dreptul ieșită din comun. Iar făptașul nu a fost de găsit. „Țîîîî, ce poveste”, zice și homlessul de lîngă el.

P.S. Pentru polițiștii Primăriei aș avea un exercițiu de trezire la realitate: ce-ar fi să încerce ei să culeagă un sac de urzici de 30 de kilograme? Pentru că asta ar fi o activitate bună pentru cînd vor fi dați afară dintr-un serviciu prea greu pentru competențele lor.

Publicitate

9 gânduri despre “Captură impresionantă a poliției locale Cluj: a fost confiscat un sac de urzici

  1. Poate ca urzicile sunt o noua metoda de spalare a banilor, iar domnii politisti fara frontierele imaginatiei si-au dat seama si au actionat ca atare. Fiind totusi o operatiune sub acoperirea capului cu cascheta din dotare, nu au putut face publice detaliile operatiunii de salvarea urzicilor de la sufocarea cu un sac.

    1. Nu Corina, le-au distrus! Asta ziceam, ca păcat de munca oamenilor ălora, ca să aduni 30 e kilograme de urzici e un chin!Măcar daca le duceau la un azil de batrini sau la cantina unui orfelinat.

  2. În Tunisia, un tînăr care n-a fost lăsat să vîndă legume în piaţă s-a sinucis. De aici au pornit revoluţiile din ţările arabe.
    Avem legi exact ca cele tunisiene, în care libertatea economică e vorbă goală. Ăsta-i modelul UE.
    La români nu se sinucide nimeni, şi chiar dacă s-ar sinucide, nu i-ar păsa nimănui.

  3. Bai sunt atat de nenorociti!!!! Nu-mi vine sa cred ca au facut asa ceva :|:|:| sunt de-a dreptul penibili … o dovedesc non stop!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s