Senatul UBB emite bîrfe oficiale. Baba „s-a asociat cu fostul rector al UBV pentru a-i promova nepotul”

Universitatea Babeș-Bolyai a ajuns să emită documente academice care conțin o listă de bîrfe și delațiuni. Dușmănia dintre Andrei Marga și fostul său protejat Cătălin Baba tîrăște universitatea într-un compromis inacceptabil pentru o instituție de un asemenea rang. Chiar dacă rectorul Marga este furios pe cel pe care l-a promovat și folosit ani de zile pînă la limita umilinței profesionale și umane, Senatul universității ar fi de dorit să decidă responsabil și matur și nu să-și asume umorile rectorului.

Perspectiva ca Baba să ajungă secretar de stat la MEC și să se ocupe de aplicarea LEN a acutizat conflictul dintre cei doi. Dar documentul de mai jos, o mostră de bîrfologie fără sens și justificare normativă indică faptul că în Senatul UBB ori nu funcționează democrația, ori nu funcționează rațiunea.

Puteți citi mai jos, documentul remis presei și redat integral, pentru că el ilustrează atmosfera suprarealistă din conducerea UBB.

Colegiul Senatului şi Consiliul Academic al Universităţii Babeş-Bolyai, reunite în data de 24 martie 2011, precizează:

1. Cătălin Baba nu este reprezentativ pentru Universitatea Babeş-Bolyai, fapt consemnat şi prin adresa nr. 19.670/23.11.2007. El a încercat să-şi promoveze fără justificare rudele în funcţii didactice şi a fost oprit de către Rectorat.
2 S-a asociat cu fostul rector de la Universitatea Bogdan Vodă pentru a-i promova nepotul, acesta luându-i la doctorat soţia.
3. Şi-a adus în Facultatea de Ştiinte Politice, Administrative şi ale Comunicării cumnatul, care este medic, cu care îşi scrie lucrările, acestea fiind de fapt lucrări din domeniul sănătăţii publice.
4. Nu are lucrări de unic autor (articole, studii, recenzii etc), puţinele sale scrieri fiind în colaborare cu alţi autori.
5. Deşi norma didactică a lui Cătălin Baba cuprinde discipline din domeniul ştiinţelor politice şi politicilor publice, el se ocupă de discipline de sănătate publică, calificarea sa fiind de medic veterinar.
6. Conform adresei 9491/9 iunie 2010, Cătălin Baba perseverează într-un domeniu în care nu are pregătire, iar activitatea sa nu satisface criterille minimale impuse de reglementările în vigoare.

Reclame

6 gânduri despre “Senatul UBB emite bîrfe oficiale. Baba „s-a asociat cu fostul rector al UBV pentru a-i promova nepotul”

 1. poate ca si ubb, ca multe alte institutii autohtone, ar fi trebuit darimata ( la figurat) in 1989 si construita de la 0. Lustratia, sfinta de ea, ne-ar fi scutit de multe…

 2. extrem de… trist mi se pare faptul ca in fata acetui tip de comunicat , nu exista reactii ale profesorilor acestei institutii , nimeni nu reactioneaza public ! Imi este rusine pentru profesorii pe care-i respectam cand eram studenta !
  Sa fie cu totii absorbiti de muncile de cercetare si sa nu-i mai intereseze viata cetatii ? Dar in numele cui cecetam si pentru binele cui ?
  Dar dincolo de tristetea asta CAUT un forum , o asociatie civica ,un grup -cu care sa ma asociez si , in calitate de absolvent al acestei institutii , sa -mi apar dreptul la o diploma obtinuta la o institutie onorabila .

 3. Profesorii din Senat l-au aprobat. I-am contactat aproape pe toți să le cer opinia. Dar unul singur mi-a răspuns într-un fel care nu spune nimic, e un mesaj personal. Am să revin cu un post despre asta.
  multumesc anna,
  weekend plăcut

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s