Lovitură de palat(e). Schimbări de strategie la Cotroceni și chiar o strategie la Victoria

Cotroceniul se deschide.

Săptămîna aceasta se vrea una ecumenică la Cotroceni, președintele i-a invitat pe „vrăjmașii” de la Antene și de la Realitatea să dez-bată la el acasă, în ringul cu cărți de la Palat. (Ați văzut ce decor frumos avea, cu zeița înțelepciunii în fundal. Wow, chiar mi-a plăcut!)

Asta e o nouă strategie. Îl atrage pe dușman în interiorul Palatului său și acolo rîde de el. Îi zice: băi, la tine la servici, așa-i că ți-au pus sechestru? Hai, zi, așa-i că îl beliți pe Blejnar că v-a sechestrat calculatoarele? Dușmanul dă în bîlbe, apoi o lasă mai moale.

Dacă se ducea și fata de la Antene, oare, pe ea ce-o întreba? Cum e cu un patron securist, nu? Ce mai face domnul Felix?

Telespectatorul fidel anti stă seara în fața televizorului și numără punctele. Traian Băsescu, avantaj. Și uite că strategia dă rezultate. Avem un președinte pacifist și mai mulți moguli cu probleme. Iar această concluzie se desprinde chiar de pe ecranele preferate de publicul anti. Aproape genial!

Cert e că președintele a demonstrat ce era de demonstrat și acum vrea pace. Pace cu televiziunile învinse.

La palatul lui Boc, în schimb, nu se arată pacea. Blaga tot mai mîrîie spre el, Traian Băsescu rîde cu subînțeles pe seama majorității lui, iar Banca Mondială i-a făcut cerere pentru un „cap limpede” care să facă strategii. Dar de unde să ia Boc acum, în vremuri atît de tulburi, un cap limpede?

Călin Hințea și colegul lui ne explică într-un articol foarte bine documentat, pe Cogitus.ro, cum s-a ajuns să avem și noi structuri strategice și la ce ne vor folosi ele.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s