Economia se bazează pe voi. 84% dintre români pot porni România

Fenomenul crizei, înregistrat de statistici, de indicatori economici și financiari, de cercetările de piață creează și o stare de spirit. Ea se instalează în rândul populației cu fiecare zi și poate face dintr-un popor activ și entuziast altminteri, o masa amorfa cuprinsa de deznădejde.

Cine nu a văzut în orasul lui în ultimii doi ani cum se închid magazinele, cum tot mai multe geamuri se acoperă cu ziare, cine nu a văzut cartierele de blocuri începute și neterminate, vilele confiscate de bănci sau cine nu are un vecin care să fi rămas dimineața acasă, pentru nu se stie cât timp.

Ați intrat în magazine pustii, ați băut singuri cafeaua în multe baruri care altădată forfoteau de lume. Ați fost singurii cu mașina în spălătorie sau singuri la ușa unui cabinet medical. Încet, încet, nici tu nu mai poți pleca cu mașina când vrei, nu mai ieși seara în oraș sau nu-ți mai cumperi un telefon nou. Facturile de acasă ți se par tot mai mari și tot mai greu de plătit. Alături de tine, colegul, vecinul, prietenul devin tot mai tăcuți și mai ingrijorați. Nu e doar o impresie. Așa se instalează criza în viața fiecăruia.

Articolul integral poate fi citit pe Conta.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s