Ați uitat? Berea-i pentru căruțași! – reloaded

Așa a spus Ioan Rus în campania pentru primăria Clujului. El bea șampanie, berea-i pentru căruțași. A mai spus și altele, la fel de inteligente și pline de bun simț. Cum ar fi că după alegeri, dacă va cîștiga, nu va mai sta piatră pe piatră la Cluj!

Sau, să vă mai amintesc? Că acei clujeni care nu l-au votat și-au uitat creierul pe noptieră, dimineața.

Bun, de ce am adus în discuție acest subiect? Pentru că astăzi, Ioan Rus le-a vorbit tinerilor din USL despre alegerile pe care le-a pierdut în fața lui Boc și a explicat de ce crede el că s-a întîmplat așa: pentru că nu erau clujenii pregătiți pentru un tip ca el!

Ați înțeles? I-au trebuit șase ani de meditație, ca să poată astăzi, 18 martie 2011, să spună același lucru? Adică, într-adevăr, Ioan Rus repetă convingerea lui și ne mai jignește o dată: eram prea proști pentru el. Așadar, nu doar că ne uitaserăm creierele pe noptieră, dar și dacă le-am fi luat cu noi la urne, tot degeaba, că nu erau pregătite pentru ce însemna el.

E simplu, din cîte vă amintiți, omul acesta a pierdut alegerile din cauza grobianismului și aroganței de care a dat dovadă. Și de care nu se poate despărți. Le poartă și acum, cu fală, pe la conferințe.

Iar cînd Vasile Dîncu îl avertiza că pierde alegerile în fața lui Boc să știți că nu o spunea pentru că i-ar fi cunoscut bine pe clujeni, o spunea pentru că îl cunoștea bine pe Ioan Rus! Îi cunoștea modul de gîndire și știa că oricîte discursuri i-ar fi scris el, omul tot și-ar fi dat arama pe față.

PS Discuția despre cît de bun ar fi fost Ioan Rus ca primar e hazardată. Cel puțin, în cazul lui Boc la primărie, experimentul s-a soldat cu încă un mandat obținut cu 76%. Proiectul lui Rus pentru Cluj a fost ceva încropit la repezeală (și la el s-a luat decizia de a candida la primărie cu foarte puțin înainte de alegeri), de aceea nu a trecut de impactul gafelor sale. Apoi, și ca ministru, acum putem avea îndoieli asupra capacității sale (ca și în cazul celorlalți miniștri) de a curăța sistemul pe care l-au condus. Mai degrabă, au căutat modalitatea de a-l domina.

Anunțuri

2 gânduri despre “Ați uitat? Berea-i pentru căruțași! – reloaded

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s