O mică amintire. Familia Mitrea nu mai fumează aceleași țigări?

Manuela Mitrea își crește zilele acestea notorietatea cu o temă cu care nu prea poți da greș. Să se interzică fumatul în locurile publice. Pe unii îi enervezi și te țin minte, pe alții îi încînți și te țin minte. Toată lumea a ieșit la dezbatere.

Dar s-o luăm încet. Cine este Manuela Mitrea și ce vrea ea? Deputatul (poate senatorul?) Manuela Mitrea este soția lui Miron Mitrea și vrea amenzi cît mai mari pentru cei care fumează în locurile publice.

Iată un enunț care-mi amintește o scenă teribil de semnificativă.

Eram la un Consiliu Național de-acela de la PSD, care se țin de obicei la Palatul Parlamentului, cred că a fost atunci cînd au fost repuși Năstase și Mitrea în conducerea PSD. La pauză, pentru că aveam ceva de scris, n-am ieși din sala de conferințe. Social-democrații au ieșit cu toții. Să fumeze, să servească ceva cald sau să povestească. E știut faptul că la congresuțele astea mai interesant e ce faci în pauză, cu cine te vezi, ce povestești, cu cine te tragi în poză, la care televiziune reușești să intri în cadru. Așadar, sala aproape goală.

Doar pe scaunele din față, întors într-o rînă, cu cămașa desfăcută la trei nasturi, Mitrea. Lîngă el, așezat, Hrebenciuc. Tacticos și relaxat, ca la el în sufragerie, Miron Mitrea a scos țigara și și-a aprins-o. A fumat și povestit, a povestit și fumat, cu „Vio” și cu încă vreo doi care li s-au alăturat, preț de o juma de oră cît a durat pauza.

A fost singurul politician care a îndrăznit să-și aprindă țigara în frumoasa sală de conferințe, printre plușuri și catifele.

Așa că am o mare nedumerire. Chiar Mihaela Mitrea? (N.A.: Scuze, e Manuela Mitrea, dar nu e de mirare că i-am greșit numele, pentru că femeia nu ne-a atras cu nimic atenția pînă acum.)

Foto: Realitatea.net

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s