De azi intră în vigoare noua Lege a educației. Efecte

Astăzi, la o lună de la publicarea LEN în Monitorul oficial, legea intră în vigoare. Unele prevederi pot fi aplicate imediat, altele au un calendar special, fiind corelate cu începutul anului școlar sau a unui ciclu de școlarizare.

Ca un prim efect, legea îi obligă pe rectorii parlamentari să opteze între cele două funcții: ori rector, ori parlamentar. Au timp o lună de zile să se decidă, deși, cu cîteva zile în urmă, rectorii nemulțumiți de LEN au avut o consfătuire la Iași unde și-au propus boicotarea legii.

Apoi, ar fi cam 1 500 de cadre universitare pensionabile care ar trebui să facă loc tinerei generații. Numai că ieri am primit un comunicat de la UBB, de exemplu, prin care un grup de universitari cere anularea Legii Educației, urmînd exemplul lui Andrei Marga.

Și ce ar mai fi de adăugat: că legea este făcută pentru elevi, schimbările în viața lor se vor simți în primul rînd. Unul dintre principiile de bază ale legii: banul urmează elevul, îi va face pe profesori și pe managerii din educație mult mai atenți cu nevoile elevului.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s