Cum se propagă „democrația” în PDL. Cazul Hărdău și de ce îl ține Boc lîngă el

UPDATE: În cursul zilei de astăzi, Mihail Hărdău a anunţat, printr-un comunicat de presă, că renunţă la a mai candida la funcţia de preşedinte al PDL Cluj-Napoca.

Alegerile în PDL Cluj au ajuns un exemplu de sfidare a democrației. După o luptă surdă între două tabere, înainte de confruntarea finală pentru șefia filialei județene, un competitor a fost convins de șeful partidului să se retragă. A rămas doar unul, imposibil de învins. Situația a îngrijorat o parte a partidului, fiecare pedelist a putut să înțeleagă lecția: dacă vrei să fii cu noi, treci în flanc, stai unde te punem!

La acest sfîrșit de săptămînă au avut loc din nou alegeri la PDL, de data aceasta la tineret. Tot un singur candidat. Ca nu cumva să nu iasă. Marele curaj al competitorilor s-a oprit la candidaturile pentru vicepreședinți. La fel s-a întîmplat cu EBA. Atunci cînd fata președintelui a vrut să candideze la funcție în TDL, a fost ajutată să rămînă singura candidată. Deși inițial se anunțase un contracandidat, băiatul a fost rapit scos din joc de bodyguarzii de partid.

La rîndul ei, Elena Udrea a fost candidat unic la șefia organizației municipale București a partidului.

Urmează alegeri pentru șefia organizației Cluj-Napoca a PDL. Cine credeți că va fi candidatul? Tot actualul președinte, Mihail Hărdău și tot singurul.

Acest personaj a atins cîteva performanțe în materie de politică. După ce s-a făcut de rîs în funcția de ministru, a frînat de la Senat legea educației susținută de partidul și guvernul lui, făcînd blat cu PSD și PNL din motive personale legate de interese universitare. Acțiunile lui au adus guvernul lui Emil Boc în situația de a-și asuma răspunderea pe Legea Educației, iar la o primă înfrîngere pe acest subiect la CCR, Hărdău s-a bucurat și a aplaudat alături de Ecaterina Andronescu insuccesul legii susținute de Emil Boc și Traian Băsescu.

Felul în care a triumfat alături de opoziție acest senator PDL, în fața lumii, a fost poate cea mai urîtă palmă pe care a dat-o cineva vreodată lui Emil Boc. Cu atît mai usturătoare cu cît venea de la ai lui. De la omul susținut de el, promovat prefect, ministru, senator și șef de organizație. Aflat în prag de pensie conform noii legi a educației, Hărdău are totuși un job bun, chiar în Senatul României, iar în curînd va fi reconfirmat, după toate semnalele, la șefia organizației de Cluj. Pentru care merite?

Greu de înțeles de ce, în loc să-l sancționeze, Emil Boc îl promovează. S-ar putea ca explicația să aibă multe zerouri legate de seiful partidului, captură din lupta pentru instalarea directorilor pe funcțiile locale. S-ar putea.

Dacă dumneavoastră găsiți alta, aștept ajutorul.

P.S.: În plus, exemplul pe care îl oferă alegerile de la Cluj ar putea să-i folosească mai tîrziu chiar lui Emil Boc. Cum se păstrează liniștea în partidul de guvernămînt și cum se încearcă descurajarea competiției reale în preajma alegerilor interne, puteți înțelege citind următorul articol (clic aici!). Sfat: urmăriți mesajul, nu așa-zisa argumentație și veți înțelege și de ce a fost scris!

Rămîne un semn de întrebare de ce Emil Boc nu înțelege că o confruntare reală i-ar întări autoritatea în partid, de care chiar are nevoie, pe cînd o pace forțată crește presiunea și poate naște confruntări mult mai periculoase.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s