Problema mămicilor. Un test pe care Guvernul l-a trecut, opinia publică, nu

În sfîrșit, Guvernul a găsit o soluție rezonabilă la problema concediului maternal. Sub presiunea mămicilor, a partenerilor de coaliție, a unei părți a opiniei publice.

Dezbaterea, scurtă și încrîncenată, a scos însă la iveală și atitudini incredibile pentru secolul 21. Idei rasiste, discriminatorii, abuzive, obtuze. Cum ar fi aceea că maternitatea asistată financiar de stat ar încuraja nașterile în mediile sărace și ăsta ar fi un lucru rău.

De ce?

Pentru că statistic, din copiii săraci se nasc tot copii săraci? Statisticile astea sînt bune la orice. Și nazismul tot de statistici se folosea.

Copiii săraci ca și cei bogați într-o lume democratică au șanse la o viață mai bună, dar mai ales, dau potențial unei țări, lărgesc oferta și sporesc competiția. Între copilul sărac ce umblă desculț la școală, fiul doamnei Plăcintă și Elena Băsescu (ca prototipuri), îmi pun speranțe în copilul sărac (ca element multiplu și anonim al unui organism ce trebuie să rămînă viu).

În logica noastră de intelectuali-judecători, trebuie să ținem cont că experiențele exemplare sînt argumente care bat statisticile. Vă amintiți viața lui Brâncuși? Societatea trebuie să își permită „riscul” de a susține o mie de nașteri din mame sărace (indiferent din ce motive s-ar întîmpla asta) pentru ca, dintre acești copii, unul să fie „Brâncuși”.

Dacă n-au învățat elitele acest lucru, dintr-o istorie de mii de ani ce se străduiește să ne demonstreze că omul e o creație specială ce se tot depășește pe sine, atunci ar fi bine să avem grijă ce le spunem copiilor noștri, copiilor elitei, nu?

Reclame

4 gânduri despre “Problema mămicilor. Un test pe care Guvernul l-a trecut, opinia publică, nu

  1. Pai ideea asta este, ca nevrand sa aiba elite atunci fac tot posibilul sa stopeze aparitia lor in cazul celor nenascuti ori sa ii alunge – cazul romanilor din strainatate de care toti se folosesc dar nimeni nu ii vrea inapoi.

    1. Pai, am luat deja, nu? Tu, chiar de acolo, din Grecia faci presă, îți spui părerea, alții de aici. Dar cea mai bună atitudine este să ne trăim viața ca oameni liberi, fără a lua în calcul, prea mult, relația noastră cu statele unde trăim. Și să facem copiii pe care ni-i dorim, cu oricîte sacrificii ne-am asuma. Dacă sîntem mai normali decît cei care ne conduc, cînd ei au priorități greșite, noi să le păstrăm pe cele firești. În cazul acesta, punctual, așa cum am spus și în articol, guvernul a luat în final o decizie bună, aceea de a oferi mai multe variante la alegere.Poate printre puținele dăți cînd a procedat bine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s