România lor (III). Copiii pescari

La Cluj se deschide un Tîrg de Crăciun, unul mai special. E un tîrg cu obiecte confecționate de copiii cu nevoi speciale. Își vînd lucrurile făcute de mînuțele lor, ca să aibă bani de sărbători.

Clubul Rotaract Cluj-Napoca împreună cu Iulius Mall Cluj vă invită să participați la tîrgul de cadouri intitulat „Copiii, ajutoarele lui Moș Crăciun” organizat cu prilejul sărbătorilor de iarnă.

Tîrgul își propune cîștigarea de resurse pentru sărbătorile de Crăciun de către copiii din categorii sociale defavorizate sau cu deficiențe, prin promovarea competențelor şi talentelor speciale de care ei dispun. Obiectele puse în vînzare reprezintă rezultatul muncii lor în timpul orelor-atelier şi al programelor de terapie prin artă de la școala/instituțiile speciale unde studiază.

Se urmărește dezvoltarea simțului antreprenorial al copiilor, interacţiunea acestora cu societatea clujeană, conștientizarea acesteia asupra existenței lor dar și integrarea într-un mediu de viață cît mai apropiat de cel normal.

Asociațiile partenere în acest proiect sunt ONG-uri și școli speciale care se ocupă de îngrijirea, formarea și integrarea în comunitate a persoanelor cu dizabilități sau cu deficiențe. Fiecare asociație va dispune de un stand la care își va expune spre vânzare decorațiunile create de copii, acestea având specificul Crăciunului, dar și jucării din ceramică și tablouri.

Vă invităm, așadar, sa faceți cunostință cu copiii mai puțin norocoși și să-i sprijiniți, aratîndu-le că activitatea lor e prețuită.

Parteneri în acest proiect sunt:

– Serviciul de ajutor Maltez
– Liceul pentru deficienți de auz
– Centrul de zi „Țara Minunilor”
– Centrul de zi „Sf. Maria”
– Liceul pentru deficienți de vedere
– Asociația Autism Transilvania
– Centrul de zi „Raluca”
– Centrul scolar pentru educatie incluzivă

Comunicatul Clubului Rotaract Cluj-Napoca
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s