Tu de cine te-ai îndrăgosti: femeia andurantă sau femeia abisală?

Teodor Baconschi a mărturisit: cu greu face față farmecelor Elenei Udrea. E o femeie inteligentă, frumoasă și andurantă. Domn’e, prea andurantă aș zice.

Femeia de fier, deși la modă în lumea întreagă, de la Margret Thatcher la Angela Merkel s-a tot rostogolit ca un model în politică și chiar în viață. A lăsat urme adînci, usturătoare peste tot pe unde a trecut. Atingerea ei de fier nu e una blîndă! Ce-i drept, unele sînt „mașinării” mai cultivate, altele mai destoinice, dar toate, teribil de andurante. Înfiorător de andurante.

De pe altă stradă, vin veștile triste. Una după alta, în ultima vreme. O cîntăreață de muzică ușoară, o directoare de multinațională și o soprană s-au sinucis. Femei sensibile, cu ochii prea larg deschiși asupra lumii, cu suflete prea moi, auz fin și piele fragilă, au clacat sub zgomotul de tinichea ce umple lumea.

Între cele două extreme, bărbatul are de făcut o alegere grea și-l înțeleg. Fie intră pe cîmpul de luptă cu tancurile, fie întinde brațele s-o prindă pe silfidă în căderea ei lină. Dar nici asta nu e ușor.

Așa că, mai bine cade el, sub farmecele anduranței. Lăsînd toate femeile sensibile ale lumii, să zacă în căzile de baie, cu venele tăiate.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s