Cine se bate pe un muribund? PDL sfîșiat între clanuri

Pentru PDL a mai rămas de tranșat doar problema șefiei. Restul problemelor au trecut în plan secund, pare a fi un sindrom al destrămării. Vă mai amintiți cum trăgeau hienele din PNȚCD? De ziceam că ce mai miză, ce partid, ce partidă!

Dar dacă tot s-a pornit povestea asta, despre cine și cum va smulge mai mult din halca PDL-istă, să vedem și cu ochii larg deschiși problematica zilei. Competiția subterană dintre Udrea și Blaga are la vîrful icebergului două figuri. Sau figurine, cum vreți să le spuneți. Cei doi lucrează mai mult pentru influență. Nici Blaga nici Udrea nu sînt siguri încă, în mîna cui vor pune voturile adunate de ei. Udrea tocmai a aflat de la președintele preferat că nu vede la șefia partidului o femeie. Close case, cum ar spune domn Șoric. Blaga ar băga discheta în computerul Baconschi, dacă ar fi sigur că nu e virusat de la Cotroceni. Udrea e nehotărîtă. Falcă e prea penal iar Preda prea zvăpăiat. Mă rog, va sta într-o după amiază cu domnul președinte la o cafea și vor stabili atunci.

Interesant este cum se duce bătălia pînă în după-amiaza aceea.

Udrea are de departe cea mai mare putere de convingere. 4,3 miliarde de euro pînă în 2013. La Alba Iulia s-au demarat proiecte de infrastructură, de turism, s-au renovat porțile istorice și s-au to-o-ot ținut festivaluri la care a participat și doamna Udrea încît aș muta acest județ din presupusa zonă Blaga spre fireasca influență Udrea. Maramureș. Vrancea. Dacă analizăm puțin proiectele Ministerului Dezvoltării Regionale s-ar putea să pariem altfel pe lupta Udrea-Blaga. Și nu pe Blaga. Să nu vă pierdeți banii și așa puțini pe vremurilea stea!

Ce vor face intelectualii? O-ho! Aici problema devine foarte interesantă. Dacă Elena Udrea va face o mișcare surprinzătoare și o propunere pe măsură: Baconschi, atunci intelectualii o vor urma. Victorie sigură și în acest caz.

Dacă însă va miza pe Falcă, va pierde flancul lupilor bruxellezi. A spus-o deja doamna Macovei.

În ce tabără va juca Emil Boc? Dacă își va mai aminti jocul, pentru că și aceasta este o întrebare. S-ar putea să fi uitat și cum se dădeau SMS-urile la partid.

Dar haideți să rememorăm. Cine l-a făcut președinte de partid pe Boc? Cu SMS-uri de unde?

Pentru că știm al cui era numărul de telefon, nu putem decît să presupunem că în finalul meciului, cu puținele lui forțe, Boc va trage clopotele. Pentru cine, domnu’ președinte?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s