Ești singurul care poate

În jocul tău cu lumea, cîștigi dacă ai mai multe cărți pe mînecă. Mai multe cărți. Resurse de oxigen pentru momentele H. Cînd esti gata să te pierzi, îți amintești de cartea ta, ascunsă sub învelișul de piele, acolo unde spun unii, e miezul. O umbră de amintire, un sentiment, un vis. E cartea ta, o scoți zîmbind, la lumină și jocul începe iar. Și iar.

Pînă la urmă, fir-ar să fie, ești inepuizabil. Te poți rostogoli într-o clipă peste toate povîrnișurile lumii să-i umpli, cu preaplinul tău, crăpăturile. Ești singurul care poate.

Reclame

3 gânduri despre “Ești singurul care poate

  1. Esti singurul care poate. Ce frumos suna pe hartie (ma rog, pe ecranul laptopului) si a fost o vreme cand chiar credeam, dar timpul si lumea mi-a aratat ca nu intotdeauna poti. Uneori esti doar un Don Quijote care se lupta cu morile de vant si singur nu poti schimba nimic.

  2. Ajutorul cuiva, pe care-l meriți, este și el o carte pe mînecă. Nu poți singur, dar poți cu ajutorul ”cărților” tale. Cei care țin la tine sînt și ei, sub pielea ta. Sînt bogăția și preaplinul tău.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s