Tinerii cercetători din Transilvania nu cred în dinozauri

UPDATE CCR: Asumarea răspunderii guvernului pe proiectul legii educației este neconstituțională

Ghiciți cine s-a bucurat mai tare la auzul veștii! Senatorul PDL prof. univ. Mihail Hărdău, de la Cluj, care aplauda decizia cot la cot cu colega sa de Senat, doamna Andronescu, cea care, anul trecut, modifica pe ascuns textul legii în drum spre Parlament, unde urma să fie asumată de guvern. Reacția „transpartinică” a celor doi arată cîtă nevoie era de această lege, în formula actuală, nemutilată de universitarii din Parlament. În condiții de constituționalitate, bineînțeles.

***

Un sistem corupt si retrograd nu va capitula usor

(…) Problema educatiei, cred ca suntem cu totii de acord, ar trebui sa catalizeze un efort rational din partea tuturor actorilor implicati si sa treaca dincolo de problemele momentului pentru ca este vorba de viitorul copiilor nostri si al acestei tari. Ar fi pacat ca din cauza situatiei dificile in care se afla tara sa compromitem sansa de a pune educatia romaneasca pe baze mult mai sanatoase

(…) este esential sa realizam ca un sistem de invatamant de slaba calitate, corupt si retrograd nu va capitula usor in fata incercarilor reale de a-l reforma.

Cine spune asta? Un tînăr cercetător din Cluj, dr. Raul C. Mureșan de la Institutul Român de Știință și Tehnologie și Asociația Ad Astra a oamenilor de știință.

A scris acest articol bine documentat, cu argumente susținute de textul Legii Educației și de propria lui experiență în domeniul academic prin care îi invită pe cei care discută despre Legea Educației Naționale, mai întîi să cunoască noutățile ei și apoi, să fie de bună credință.

Semnalez aici articolului cercetătorului clujean din două motive:

– pentru că aduce argumentul legii în discuție și nu suferă de „orbiri” politice (așa cum am văzut că procedează universitarii interesați, vezi și cazul doamnei Zoe Petre care a comentat pe acest blog ignorînd total textul legii și deturnînd sensul ei).

– pentru că el confirmă un fenomen pe care îl percep de ceva vreme, în rîndul universitarilor români: s-a format o masă critică ce împinge „dinozaurii” afară din sistem, care iese la lumină să ia aer proaspăt, să trăiască. La fel ca și colegii lor din marile universități ale lumii.

Ei vor impune acestă reformă și ei vor ține la acestă lege indiferent ce guverne vor călca în picioare România.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s