Ca soarele prin copaci, ai venit să mă iubești

Ce rămîne cînd multe încep să dispară. … Nu? Asta este întrebarea!

Cînd încep să se dizolve lumi întregi pe care le-ai construit cu efort, cu zilele și nopțile tale, cu sîngele tău, simți disperarea, te întrebi, ce mai e important pentru noi? Au căzut bănci, firme, magazine care erau emblema comerțului occidental de sute de ani.

A dispărut eternitatea materială în care începusem să credem. Într-o dimineață de vară, s-a pus lacătul pe uși. Pe toate ușile la care mergeai. Ce e important, așadar? Ce rămîne?

Trebuie să fii extrem de puternic ca să găsești resurse de a supraviețui morții lumii tale. S-au luptat cu asta Mădălina Manole, Iurie Darie, se luptă milioane de șomeri și miliarde de pensionari, zilnic. Se luptă cu uitarea, cu singurătatea, cu moartea.

Egiptenii construiau piramide ca să înfrunte moartea, grecii inventau zei iar scriitorii, au umplut biblioteci întregi. Filme, cîntece, spectacole. Nu sînt doar ingrediente cu care-ți umpli viața, sînt salturi peste moarte, sărituri peste obstacole. Încercări de a fenta nimicul. Și dacă într-o zi vezi nimicul?

Atunci te întorci la tine însuți, la miezul miezului tău și dacă găsești acolo un om, ești salvat!

De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător.
Şi de aş avea darul proorociei şi tainele toate le-aş cunoaşte şi orice ştiinţă, şi de aş avea atâta credinţă încât să mut şi munţii, iar dragoste nu am, nimic nu sunt.

Apostolul Pavel (1 Corinteni 13:1,2)
Reclame

4 gânduri despre “Ca soarele prin copaci, ai venit să mă iubești

  1. Ce e important, așadar? Ce rămîne?

    Iti spun eu: viata, familia, prietenia, iubirea, speranta, destinul comun, sacrificiul, impacarea de sine, mostenirea lasata neamului, excursiile, gandurile, viitoarele creatii, intelepciunea daruita copiilor si tinerilor, zambetul, umorul, florile, ochii persoanlor dragi, intrebarile celor mici si cate si mai cate. N-am timp sa le enumar, trebuie sa merg mai departe!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s