Vizita

„Cea mai puternică femeie din lume” vine la Cluj, așa suna anunțul făcut încă de la începutul lunii august a anului trecut. Presa locală s-a întrecut în a da informații de ordin protocolar (nu de substanță) despre vizita cancelarului german. La rândul lor, autoritățile locale s-au întrecut pe sine pentru a „da bine” pentru anunțata vizită, chiar dacă timpul alocat acesteia s-a redus progresiv, pe măsura apropierii evenimentului. Iată câteva fragmente care ilustrează pregătirile făcute de toată suflarea urbei:

» Angela Merkel, cancelarul Germaniei, va sosi în Cluj la invitaţia rectorului Andrei Marga, pentru a primi titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii “Babeş-Bolyai” (UBB). Ea este al treilea şef de stat care vine la Cluj după preşedinţii Ungariei, Goncz Arpad şi Solyom Laszlo, dar aceasta este cea mai importantă vizită. […]

Se pare că încă avem reflexe comuniste. Pregătirea vizitei Angelei Merkel este o dovadă. Așa cum se organizau vizitele lui Ceaușescu, ieri, se organizează alte vizite azi. Vă amintiți cum se măturau străzile, se vopseau gardurile, chiar și brăduții mai ofiliți erau dați cu bidineaua, se lipeau cartoane viu colorate pe străzi, se acopereau bubele și se întindeau covoarele?

Și acum,spre rușinea noastră, Clujul a intrat în febra vopsitului de garduri și a pregătirii unei vizite ca din învățăturile lui Kim Ir-sen. Ceea ce face din noi, cel puțin în ochii noștri, dacă rămînem discreți și nu avem parte din nou de un reporter băgăcios precum cel de la Blick, un popor de papuași care dansează în fața piraților albi.

» Trotuare refăcute, marcaje rutiere noi, clădiri refaţadizate: acestea sunt doar câteva măsuri luate în zona Universităţii „Babeş-Bolyai”, unde cancelarul german poposeşte mâine. Vizita cancelarului german Angela Merkel a pus pe jar autorităţile clujene, care săptămâna trecută au asfaltat trotuarele de pe străzile Mihail Kogălniceanu şi Ion I.C. Brătianu, au vopsit marcajele din zonă şi au văruit copacii din faţa sediului central al Universităţii “Babeş-Bolyai”(UBB). […]

» Viceprimarul Laszlo Attila a declarat că, potrivit graficului, până în 7 octombrie statuia ecvestră a lui Matei Corvin urmează să fie reaşezată pe soclu.

» Angajaţii UBB munceau astăzi de zor pentru a întinde mocheta pe scările exterioare, de la intrarea principală a Universităţii, precum şi pe cele interioare, care duc spre Aula Magna. Tot astăzi sunt verificate instalaţiile de sonorizare din Aula Magna a universităţii, iar echipele de la Serviciul de Protecţie şi Pază (SPP) urmau să facă ultimele verificări ale încăperii înainte de vizita de mâine. Între timp, o altă echipă de muncitori monta plăcile de identificare a Facultăţii de Studii Europene şi a altor instituţii din subordinea UBB care funcţionează în Casa Universitarilor.

» și alte informații, pe care le puteți găsi în Ziua de Cluj

Reclame

Un gând despre “Vizita

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s