Bill Gates în Mureș. În timp ce noi dezbatem furtunos, alții ne fac treaba

La Tg-Mureș, Biblioteca Județeană cumpără calculatoare și componente de 7 miliarde de lei vechi. Banii, potrivit citynews.ro Mureș, vin de la fundația lui Bill Gates si a soției lui, Melinda. Investiția se face prin programul Biblionet care se desfășoară în toată România de doi ani încoace. Chiar dacă pare reciproc avantajoasă acțiunea soților Gates, beneficiul pentru copiii noștri este pe termen lung, nu se măsoară doar în bani, ci în șanse de viață.

Alte 20 de biblioteci din zonă vor avea calculatoare, cineva, undeva va putea deveni mai pregătit pentru lumea de mîine. Aceeași fundație plătește și cursuri pentru bibliotecari. Pentru o sala de media. Pentru cheile cu care și cel mai amărît copil să poată deschide ușile lumii.

Asta în timp ce noi ne facem că dezbatem o lege a educației de aproape un an, o întoarcem pe toate fețele, ca la pokerul pe articole să cadă cele care trebuie. Ne prefacem că reformăm sistemul, dar îl ținem încremenit în proiect, sacrificînd generații.

P.S. Programul Biblionet – lumea in biblioteca mea – are o valoare totala de 26,9 milioane de dolari, este finantat de Fundatia Bill & Melinda Gates pentru urmatorii 5 ani si are ca scop dezvoltarea unui sistem modern de biblioteci publice in Romania. Biblionet va asigura cresterea accesului romanilor la informatie, ajutand bibliotecile sa-si deserveasca mai bine comunitatea.

Prin intermediul programului Biblionet, mai mult de 1.500 de biblioteci publice din Romania vor primi calculatoare pentru accesul publicului la Internet printr-un proces de selectie competitiva si peste 2.500 de bibliotecari vor participa la cursuri de formare pentru a putea utiliza la maximum potentialul noilor resurse tehnologice.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s