Apropo de proiectul de țară: oportunități și amenințări în sectorul energetic

Europa se aşteaptă ca noi să asigurăm securitatea aprovizionării cu energie în regiune, se bazează pe noi. Nu avem ce să căutăm pe pieţele din Germania sau Italia. Noi încă ne gândim ce-ar fi dacă. Pierdem luni de zile discutând despre închiderea unităţilor termo poluante, dar timpul nu ne aşteaptă”, spune Mihai David, directorul general al Hidroelectrica.

Ar fi trebuit să ne gîndim ca poziția noastră între Orient și Occident ar fi putut fi exploatată în folosul nostru, strategic, nu doar ca un tampon sau pion în confruntarea dintre Est și Vest.

Aceasta ar fi o oportunitate pentru România, însă David relevă și o amenințare: „Nu ne-am gândit niciodată la cei care vor plăti ce vrem noi să facem [modernizarea unităților energetice pentru a deveni nepoluante și promovarea energiilor regenerabile – nota mea], pentru că aceste costuri se vor duce în facturi. I-am întrebat pe români dacă vor să facă asta? Oare nu cumva costurile produselor noastre vor fi mai mari decât ale Chinei prin integrarea energiilor regenerabile?

Articolul integral poate fi citit aici.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s