Andrei Marga răspunde la întrebări pe care nu i le-a pus nimeni

Andrei Marga și-a făcut un obicei din a trimite comunicate presei, de regulă duminica, în care își pune singur o întrebare pe care o atribuie unei prese anonime și apoi scrie răspunsul, pe cîteva pagini. Poate că domnia sa are un neastîmpăr politic și un interes academic să își dea cu părerea asupra unor chestiuni legate de educație, dar să-ți înscenezi un dialog de unul singur frizează patologicul. (Probabil că specialiștii ar identifica ușor problema.)

Însă presa e firesc să fie mai puțin preocupată de întrebări închipuite decît de răspunsuri adevărate. Și îmi amintesc acum, că în urmă cu un an, i-am cerut oficial, conform Legii 544 (legea accesului la informații publice) domnului rector Marga lista veniturilor lunare ale conducerii Universității Babeș-Bolyai. Nu am primit răspunsul nici în 30 de zile, nici în 60 de zile, nici în 90 de zile! De fapt, niciodată. În schimb, nu este prima dată cînd primesc de la rectorul Andrei Marga texte kilometrice cu panseurile domniei sale drept răspunsuri la pretinse întrebări ale… „presei”!

În primul rînd că presa nu este una singură și răspunsul la o întrebare pusă de Ion Popescu de la Ziarul Cutare sau televiziunea Cutărica așteaptă el singur răspunsul și-l primește ca atare, doar el. Apoi, dacă vrei să le spui și altora ce idei geniale ai avut în dialogul cu Popescu, trimiți și celorlalte ziare și televiziuni, articolul lui Popescu cu raspunsul tău, dar nu altfel! Iar dacă vrei să ai activitate politică, în calitate de membru marcant și vicepreședinte PNL, atunci fie formulezi opinii în comunicate politice fie faci conferință de presă pe tema educației și răspunzi în fața presei la întrebările jurnaliștilor și nu la închipuiri personale.

Prin urmare, comportamentul domnului Andrei Marga iese atît de ciudat în afara uzanțelor încît nu poți să nu-l remarci.

Reproduc mai jos ultima întrebare „primită” de domnul Marga.

Întrebare: Ministerul Educaţiei anunţă reducerea a peste o mie de şcoli şi limitarea efectivului de posturi didactice şi nedidactice din învăţământul superior. Care este opinia dumneavoastră?

Presupun că răspunsul vă interesează mai puțin sau deja l-ați primit pe mail.

Reclame

Un gând despre “Andrei Marga răspunde la întrebări pe care nu i le-a pus nimeni

  1. pe asta doar in patru scanduri il mai scoate cineva din UBB. isi exprima frustrarile cum poate si pe unde poate…in afara de ziua de cluj il mai intreaba cineva ceva? sa fim seriosi, omul s-a ramolit, cu tot respectul pt vremurile sale de glorie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s