Traian Băsescu și varianta „tehnocrați plus Boc”. Pînă deseară avem răspunsul

Primii care lansează scenarii în legătură cu remanierea guvernamentală sînt chiar politicienii. Într-o variantă pe care am auzit-o astăzi, se pare că Traian Băsescu i-ar fi prezentat lui Emil Boc, conform unor surse apropiate PDL, și o variantă de guvern de tehnocrați, condus tot de Emil Boc.

În componența lui ar intra personaje bine cotate din imediata apropiere a lui Traian Băsescu. Lucian Croitoru, Ionuț Popescu, Mircea Miclea, Alexandra Gătej, Valeriu Steriu. În această variantă, păstrarea lui Boc s-ar justifica simplu: se menține un fel de continuitate, rămîne același om supus față de președinte și păstrează legătura cu partidele care-l susțin.

Aceleași surse spun că Emil Boc nu a respins această variantă, dar colegii săi din guvern au făcut-o. Miniștrii PDL nu se lasă dați atît de ușor la o parte. Poate doar planurile opoziției, anunțate astăzi, ar putea să-i facă să se răzgîndească. Perspectiva ca PSD și PNL să preia puterea în totalitate îi poate determina să accepte pierderea ei în parte. În cîteva ore vom vedea însă, dacă PDL decide să facă doi pași în spate.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s