De ce tace opoziţia Chitic în cazul palmei de la Neptun

Sînt cîteva argumente care fac credibil incidentul de la Neptun în care avocatul Chitic pretinde că a fost lovit de preşedinte.

În primul rînd, trecutul îl vulnerabilizează pe preşedinte. În conştiinţa publică a rămas ca un tip imprevizibil, irascibil, violent.Cu alte cuvinte, ni-l putem uşor închipui, după toate cîte s-au întîmplat în ultimii ani şi în stare să loveasca un cetăţean. Am spus, ni-l putem închipui, nu că aşa s-a şi întîmplat. Adică, poporul lui Băsescu nu se şochează şi nu mai sare pînă în tavan cînd aude o astfel de relatare. Ba mai mult, întîmplarea fiind plasată în parcarea unui restaurant, seara tîrziu, ne putem imagina şi că era băut, deci, un motiv în plus să credem scena posibilă.

De ce am avea însă, îndoieli?

Prea se potriveşte, cum ar zice reclama! Ştirea a ieşit în ziua în care Victor Ponta anunţa strategia opoziţiei de a prelua puterea. Primii paşi, înlăturarea lui Boc, următorii escaladarea palatului Victoria. Năstase adaugă: şi ceva măsuri asiguratorii în ceea ce-l priveşte pe Băsescu!

O poveste despre o palmă în parcarea de la Neptun, dată pe înserat şi fără martori, e o asigurare bună. Din acest incident, opoziţia poate face oricînd un motiv de suspendare a preşedintelui. Prin urmare, se deschide calea pentru ca PSD să ajungă la putere, fără probleme majore.

În favoarea acestei variante de lucru vine şi faptul că în prima zi a lansării ştirii, cel puţin, nici un politician important din opoziţie nu a sărit să înfiereze fapta preşedintelui, aşa cum era de aşteptat. Dimpotrivă, au lăsat subiectul să crească pe masa televiziunilor, fără a interveni. Dacă opoziţia a făcut conştient acest gest, înseamnă că a învăţat din trecut şi acum ştie că exploatarea politică a unui astfel de eveniment îl face mai puţin credibil, aşa cum a fost în cazul copilului de la Ploieşti.

Tăcerea opoziţiei pare un indiciu serios că ceva se pune la cale, iar Chitic e un pion într-un scenariu cu miză politică mare.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s