Lansarea „Conspirației oamenilor liberi…” la Bookfest

(…) Tot o lansare de carte a avut loc şi în pavilionul 14, în cadrul Cafenelei literare „României libere”, de la ora 13.30. Este vorba despre cartea Ruxandrei Hurezean, Conspiraţia oamenilor liberi – Patruzeci de călătorii în căutarea unui drum, prezentată de Vasile Sebastian Dâncu şi Cristian Pantazi de la Hotnews.

Profesorul Vasile Sebastian Dâncu a prezentat cartea ca fiind o asumare a realităţii, realizată cu tâlc şi cu discreţie. În opinia sa, Ruxandra Hurezean este o poetă, spune totul cu duioşie, se descoperă prin ceea ce scrie şi îşi asumă realitatea ca şi cum este vinovată pentru ceea ce se întamplă. „Conspiraţia oamenilor liberi este o carte-reportaj de excepţie, o încercare de a povesti despre intersecţia cu o parte din viaţă şi din realitatea socială”, a afirmat Vasile Sebastian Dâncu.

Ruxandra Hurezean a discutat despre situaţia presei, afectată de tranziţia de 20 de ani, şi despre rolul reporterului, care este doar un pion pe o tablă de şah. El este singurul care poate salva credibilitatea, prin bucăţile de viaţă pe care reuşeşte sau nu să le interpreteze, să le transmită. Despre carte, Hurezean spune că a reuşit să îi îmbogăţească lumea de semnificaţii.

Concluzia a fost a domnului Pantazi: „Ruxandra priveşte timpul nostru, ea are timp sa vadă ceea ce noi nu mai apucam să vedem.”

Autor: PRWave

Vezi și: Jurnalista Ruxandra Hurezean a lansat volumul „Conspiratia oamenilor liberi” la Bookfest

Reclame

Un gând despre “Lansarea „Conspirației oamenilor liberi…” la Bookfest

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s