Trăim ca în 1980

Romania traieste astazi ca in anul 1980. Am muncit in zadar 24 de ani. Aceasta este concluzia Forumului Presedintilor Patronatelor din Romania. Daca toata lumea a evoluat, economia mondiala inregistrind un salt de 83,4%, economia Japoniei a crescut cu 78%, cea din SUA cu 98,3%, iar in Europa de Vest cu 56,1%, Romania a batut pasul pe loc. Noi traim astazi ca in 1980, economia tarii noastre nu a evoluat deloc.
Avem aceeasi tara, sintem prizonierii trecutului. Ne-am intors in timp, am gresit directia in tunel si am luat-o inapoi. Luminita de la capatul lui a fost o farsa. Mergeam inapoi, asta este! Ajunsi, insa, in 1980, este cazul sa mai si poposim, pentru ca altfel, daca o luam tot inapoi, ajungem pe cind nimic nu era. N-as vrea sa descoperim impreuna trecutul. Patronatul Romaniei este foarte nemultumit de conditiile fiscale si legislative de la noi. Oamenii de afaceri invoca o lipsa cronica de competitivitate, incrimineaza capacitatea de constructie si responsabilitatea guvernelor Romaniei. Ei spun ca Romania este decuplata complet de la procesul general de dezvoltare europeana, decalajul tarilor europene fata de noi majorindu-se considerabil, de la 1/16 la 1/28.
De asemenea, patronii romani cred ca o crestere de doar 10% a gradului de acoperire a consumului intern din productia nationala prin politici active de marketing ar putea insemna un spor de 15% al PIB, reducerea cu trei miliarde de euro a deficitului balantei comerciale, peste 600 de mii de noi locuri de munca si o crestere a veniturilor salariale medii cu 20%. Memorandumul Patronatelor este o radiografie obiectiva a starii de fapt din Romania.
Pe oamenii de afaceri ii intereseaza sa-si poata dezvolta firmele. Pe romani ii intereseaza sa le creasca nivelul de trai. Toti vor de la cei care vor guverna tara macar acel blestemat de 10%, sa ajungem si noi contemporani cu restul lumii.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s