Şotii

Negresit, primul gospodar al Clujului nu stie sa reactioneze decit disproportionat la ceea ce se intimpla in administratia publica. Aceasta, in situatia in care aceste reactii nu par altceva decit niste sotii, rodul unui infantilism cum rar mai poate fi vazut la niste „oameni mari”. Infrint in ideea sa ca deliberativul local nu ar functiona in legalitate, Gheorghe Funar a fost „condamnat” de Justitia clujeana sa „recunoasca” functionarea indreptatita a Consiliului local. Idee care, dupa cum se vede, nu ii place deloc, asa ca a intors foaia pe cealalta parte si i-a instiintat pe consilieri ca, de acum inainte si pina la urmatoarele alegeri locale, vor avea parte de sedinte de Consiliu in fiecare zi. Acum, ce mai conteaza ca Legea administratiei publice locale spune ca aceste sedinte trebuie sa se desfasoare cel putin o data pe luna? Asta inseamna ca, teoretic, ele pot avea loc de cite ori este posibil, neexistind nici o limita superioara.

Neseriozitatea ideii vine insa din faptul ca este aproape imposibil sa se intruneasca in fiecare zi Consiliul local. Nu doar pentru faptul ca zilnic, sa zicem de la ora 15, toti consilierii ar trebui adunati la Primarie. Consilierii, care sint si ei oameni activi, au profesiuni sau afaceri care trebuiesc onorate. Mai mult decit atit, tot executivul Primariei ar trebui sa lucreze doar pentru sedintele Consiliului. Cei trei functionari ai Consiliului ar trebui sa lucreze zi si noapte pentru sedinta de a doua zi, inclusiv pentru a redacta procesele verbale din ajun. Sedintele trebuiesc convocate cu citeva zile inainte, asa ca anunturile de convocare s-ar succede zilnic, insa cu un decalaj de cinci zile.

Si toate acestea, doar pentru placerea primarului de a raspunde disproportionat la orice i se impune dinafara. Nu va faceti insa griji: acest lucru nu se va intimpla. Este un pariu facut doar cu bunul simt.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s