Legea şi viceversa!

Legile sint niste reguli cu referire la un domeniu sau altul, stabilite de un forum (parlament), unde sint reprezentanti ai mai multor partide aliate si adversare pentru ca, din lupta contrariilor sa iasa la lumina tiparului cea mai buna formula. Cea mai buna formula a legii este aceea prin care toti cetatenii unei tari sint tratati in mod egal, pornind de la aceleasi drepturi pina la aceeasi forma de sanctiune, fara nici un fel de discriminare.
Ei bine, in Romania legile sint concepute in scopuri conjuncturale, de multe ori in interesul unor grupuri cu putere sau influenta in zona puterii. Textul lor este confuz, lasind loc interpretarilor, iar aplicarea lor – absolut haotica.
In ultimele zile m-am intilnit cu legea romaneasca in doua ipostaze de neuitat. Am lecturat un text de lege, in piata, impreuna cu un politist. Dupa o buchisire mai atenta, politistul care era hotarit sa-l taxeze pe tiganul de la marginea tirgului, a inteles ca legea nu-i dadea voie sa faca acest lucru. Era, cu alte cuvinte, viceversa.
Ieri am aflat cu totii ca, intr-un text de lege semnat de Guvern, cineva a mai adaugat citeva articole, special pentru boss-ii politici, pentru pohta sufletului lor. Cum le place, pe gustul lor, pentru nevoile lor, puternicii Romaniei isi trag legi la scara casei de vacanta. Intre cei care fac legi care sa-i satisfaca si cei care stau sub biciul prostiei ei implacabile, exista o singura diferenta: unii sint zei, iar ceilalti boi.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s